Slapen in een

boomhut
boomhut de uil.png
de_boomhut uil.png
Boomhut de Uil, Leeuwarden

Een beetje een gekke slaapplek maar oh zo bijzonder.

 

Boomhut de Uil staat namelijk op nog geen 100 meter lopen van het centrum van Leeuwarden. Een klein, houten huisje, tussen de bomen, aan de rand van het centrum. Ideaal voor een weekendje shoppen en ontspannen. De perfecte combinatie wat mij betreft!

Slapen in een boomhut

 

Boomhut de Uil is geschikt voor twee personen en beschikt over een klein keukenblok en een badkamer met douche en toilet. Wanneer we na twee uur tuffen Leeuwarden binnen rijden, zien we de boomhut al staan. Tussen het groen maar toch in het centrum. Als een Uiltje dat je welkom heet. Gezellig!

 

DSCF1799_1000 (1).jpg

 

Broodhuys

We pakken onze spullen uit en slenteren naar het centrum. Langs winkels, volle terrasjes en de ijscoman. We vinden een plekje op het terras van het Broodhuys. De ideale plek voor een kopje koffie, een lunch of een borrel. We bestellen een flinke schaal nacho’s met kaas. Zo lekker! Mocht je in Leeuwarden zijn en zin hebben in iets lekker? Neem dan zeker plaats bij het Broodhuys. Voldaan van het eten en rood van het voorjaarszonnetje slenteren we terug naar onze knusse boomhut.

 

DSCF1829_1000.jpg

 

Alibi Hostel

De boomhut is te boeken via de website van het Alibi hostel. Ook een erg bijzondere plek om te overnachten! Het hostel is namelijk gevestigd in een oude gevangenis die tot 2007 nog in gebruik was. Je slaapt in celblokken, op stapelbedden en achter een originele celdeur. Maar wees niet bang dat je er niet meer uitkomt. De sleutel krijg je bij het inchecken gewoon mee.

 

DSCF1806_1000 (1).jpg

 

Slapen in een boomhut 

Het is een gek idee om in een boomhut te overnachten die zo dicht bij het centrum van Leeuwarden staat. In de boomhut heb je het idee dat je midden in de bossen zit, maar wanneer je de deuren opent kijk je naar een bruisend centrum, winkelende mensen en verkeer dat de stad in en uit rijd. Het is een unieke plek voor een bijzonder weekendje weg, voor iedereen die niet in ‘the middle of nowhere’ wil zitten maar toch het slapen in een boomhut wil ervaren.

 

DSCF1858_1000.jpg

 

Maak kennis met de Uil

Wil je ook kennis maken met deze knusse uil? Wees er dan snel bij want hij staat er nog maar een jaar! De boomhut is neergezet door Recreatiepods.nl en deze zal de boomhut over een jaar verplaatsen. Wellicht naar een andere bijzondere plek om te ontdekken! In de gaten houden dus!

 

DSCF1811_1000 (1).jpg

 

 

Deel dit bericht op social media!