Slapen in 

een boomhut
DSCF0360.jpg
DSCF0310.jpg
Lelystad, Nederland

Vroeger droomde ik ervan, een eigen boomhut in de achtertuin.

 

Het is alleen bij een droom gebleven, want een grote boom ontbrak in de tuin. De wens om een nachtje in een boomhut te slapen was er nog steeds en het afgelopen weekend klom ik dan eindelijk de boom in! 

Hoog in de boom

 

Net buiten Lelystad, op Buytenplaets Suydersee kun je slapen in een Boomhut Suite. In de boomhut staat een groot tweepersoonsbed, je kunt gebruik maken van het thee en koffiezetapparaat en op het ruime terras kun je plaatsnemen aan de tafel of in één van de loungestoelen. Ik loop de trap op en open de deur naar dit knusse huisje. Vanuit je bed kijk je door de ruime ramen naar buiten en wanneer je de klapdeuren opent, voelt het bed als een nestje in de boom.

 

 

 

 

Sanitair

Een badkamer is in de boomhut niet aanwezig. Hiervoor moet je een klein stukje lopen naar het sanitair gebouw. Er liggen meer dan genoeg douchemuntjes in de boomhut voor een warme douche, net als handdoeken en badjassen. Trek een badjas aan die voor je klaar hangt en geniet van een kopje koffie in het zonnetje. 

 

 

 

 

Knus bij de vuurkorf

Omdat er in de boomhut geen kookmogelijkheden aanwezig zijn, rijden we naar een Tapas restaurant op nog geen 10 minuten rijden. Een aanrader! Restaurant de Vier Engelen is een prima restaurant voor onbeperkt tapas. Eenmaal terug bij de boomhut steken we de vuurkorf aan en openen we de flesjes witte wijn die voor ons klaarstaan in de boomhut. 

 

 

Ontbijt

We worden wakker van de vogeltjes, hoe kan het ook anders in een boomhut. ;) We drinken koffie op het terras en genieten nog even van het uitzicht vanuit de boom. Ontbijt hebben we zelf meegenomen maar het is ook mogelijk om voor 9.50 euro per persoon een ontbijtje te bestellen. Wel zo makkelijk! 

 

 

 

 

De hoogte in!

Wil je ook in deze leuke boomhut overnachten? Via deze link kun je de boomhut reserveren! En vergeet niet om even door de verrekijker te gluren, voor het spotten van een lama...

 

De boomhut ‘staat’ overigens op een camping. In het hoogseizoen kan het dus wat aan de drukke kant zijn. Ben je echt opzoek naar rust? Boek dan een overnachting buiten het hoogseizoen. Veel plezier! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-