Slapen in 

een Cocoon
DSCF9507.jpg
DSCF9570.jpg

Kalmthout, België

 

Seizoen afhankelijk of de Cocoon er hangt.

 

Tussen drie bomen in Kalmthout hangt een wel heel bijzondere slaapplek.

 

Een ‘cocoon tent’ in een prachtig park vol met bloemen. Na vijf uur heb je het park voor jezelf en is de cocoon de plek waar je wiegend in slaap zal vallen. 

De Cocoon

 

Net over de grens richting België vind je Arboretum Kalmthout. Het wordt ook wel het botanische paradijs genoemd. Sinds 1856 zijn er ruim 7.000 plantensoorten uit de hele wereld verzameld. Het ruikt er naar bloemen en gemaaid gras. En tussen al deze kleurrijke bloemenvelden, helemaal achterin het park, vind je een kunstwerk op zich. De cocoon. 

 

 

Knus

Bij de cocoon staan verschillende tuinmeubelen om van het park te genieten. Voor het toilet moet je even een stukje lopen, net als voor de wastafels in het toiletgebouw om je op te frissen. In de buurt van de cocoon staat een tent waar je grote spullen neer kunt leggen en kunt zitten mocht het regenen. Al is het in de cocoon super knus wanneer de regen tegen het tentdoek tikt. 

 

 

 

 

Taart en regen

Helaas is dit bij ons het geval, het is een regenachtige middag. Maar dit mag de pret natuurlijk niet drukken! We eten taart in de cafetaria en waneer het droog is slenteren we door het park. Door de regen ruikt het er alleen nog maar lekkerder. In de avond rijden we richting Spijker waar we sushi eten, om daarna de cocoon in te klimmen en in onze slaapzakken te kruipen. 

 

 

 

 

De ontbijtmand

De volgende ochtend gaan we opzoek naar ons ontbijt. Op de coniferenlaan in het park staat een rood kastje met daarin een grote picknickmand. Het ontbijt! We dekken de buitentafel bij de cocoon en laten ons verassen door al het lekkers in de picknickmand. Nog één keer lopen we door het park om te verdwalen en uiteindelijk bij de uitgang uit te komen. 

 

 

 

 

 

 

Wil je ook in deze cocoon klimmen?

Een hele bijzondere ervaring in een prachtig park. De cocoon is een kunstwerkje om te zien. Ben je opzoek naar een hele bijzondere slaaplek op een prachtige plek? Boek dan snel een nachtje in deze cocoon! Veel plezier! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-