Slapen in een 

sterrenkubus
sterrenkubus.png
de-sterrenkubus.png
Erfgoed Bossem, Lattrop-Breklenkamp

Een dik pak sneeuw en een helder blauwe hemel.

 

De ideale omstandigheden voor een weekendje in een sterrenkubus op Erfgoed Bossem. Het erfgoed is dit weekend ons winterwonderland, waar we sterren gaan kijken vanuit ons bed en waar we kennis maken met de grote beer. Een bijzonder plekje in Nederland waar ik jullie in deze blog graag mee naartoe neem.

Kever kou

 

Het is zaterdagochtend, onze spullen zijn gepakt en het heeft ’s nachts flink gevroren. Helaas heeft mijn kevertje wat moeite met deze kou en zijn de deuren vast gevroren… Gelukkig hebben we altijd nog een plan B, namelijk de Ford Ka van Jochem. Ook leuk natuurlijk al maakt mijn hart van deze auto geen sprongetje, zoals dat bij de kever iedere keer weer gebeurt wanneer ik de motor start. Maar ach, aangezien het 2,5 uur rijden is scheelt het weer in de benzinekosten.

 

DSCF0095.jpg

 

De sterrenkubus
Op het erfgoed staan acht sterrenkubussen. Kleine, vierkante hutjes van hout. Rond de 3 bij 3 meter en geschikt voor 2 personen. De kubussen zijn van alle gemakken voorzien en zo ingedeeld dat je ook nog je kont kunt keren. Want 3 bij 3 is inderdaad niet groot. In de sterrenkubus staat een tweepersoonsbankje met salontafel, er is een klein keukentje met een 2 pits kookplaat, een magnetron en een gootsteen. Ook zijn er een douche en een toilet in de sterrenkubus aanwezig. Wanneer je vanuit de woonkamer de ladder opklimt kom je in het tweepersoonsbed met daarboven een grote glazen bol om sterren te kijken. Super knus en ondanks de kou is het er heerlijk warm.

 

DSCF0198_2.jpg

 

Leren over sterren
We nestelen ons op de bank met een spannend boek, maken een wandeling door het sneeuwlandschap en brengen een bezoek aan het Cosmos sterrencentrum. Want wie sterren gaat kijken moet er natuurlijk wel een beetje verstand van hebben. Het Cosmos centrum ligt op 5 min lopen van het Erfgoed en tijdens een rondleiding van een uur kom je alles te weten over ons sterrenstelsel.

 

DSCF0119.jpg

 

Twentse table d’hôte
Wanneer het al een beetje begint te schemeren nemen we plaats aan een lange tafel in de boerderij van Erfgoed Bossem voor een Twentse table d’hôte. Het erfgoed is een familiebedrijf en nu eigendom van Dennis, die van een bedrijf met 2.000 koeien naar een bedrijf met 60 koeien is gegaan. Een bewuste keuze om het hele proces van koe naar vlees zo diervriendelijk en milieubewust uit te kunnen voeren. Alles wat je op je bord krijgt is biologisch en met liefde gemaakt. En dat proef je!

 

‘Proeven van het Twents landleven is voor ons een essentieel onderdeel, omdat we met de boerderij nauw verbonden zijn met de Twentse grond en het voedsel dat daar vandaan komt. Voor alle maaltijden kiezen we zoveel mogelijk voor ons biologische rundvlees en mooie, lokale producten volgens het Slow Food principe ‘think global, eat local’.’ – Martin, Erfgoed Bossem

 

eten.jpg

 

Sterren kijken
En dan is het eindelijk zo ver, sterren kijken! Het is goed donker en nog steeds helder. Met het blote oog zien we al honderden sterren aan de hemel en herkennen we Venus en Mars. Maar met de telescoop wil het niet echt lukken. Lastiger dan je denkt met de zoeker en het scherp stellen. Na verschillende pogingen besluiten we maar gewoon omhoog te kijken en kijken we ook vanuit ons bed nog naar de sterren. Een bijzonder en prachtig plekje zo in Nederland!

 

DSCF0127.jpg

 

Ontbijt service 
Zondag ochtend staat er een gevulde mand voor onze deur. Wat een luxe! In de mand zit een uitgebreid ontbijt met verse broodjes, ham, kaas, thee, eitjes en verse appelsap. Allemaal streek producten en biologisch. Een goed begin van weer een winterse dag!

 

DSCF0182.jpg

 

Romantiek ten top
Helaas komt aan ieder weekend weer een einde en pakken we onze spullen weer in. Op naar huis, na een romantisch winters weekend. De sterrenkubus kan ik iedereen aanraden. Het is klein maar erg knus en van alle gemakken voorzien. Het is de ideale overnachting om je vriend of vriendin mee te verassen, met een romantisch weekendje onder de sterren. Want zeg nou zelf, romantischer kan toch bijna niet?

 

 

Deel dit bericht op social media!

-