Slapen op 

een kampeervlot
DSCF9325.jpg
DSCF9395.jpg
De Heen, Nederland

Een plek waar je alleen per kano kunt komen.

 

Waar de vogels voor je neus een optreden geven en waar je alleen het water tegen het vlot hoort kabbelen. Een plek waar je he-le-maal tot rust komt. Namelijk op een kampeervlot in Brabant!

Helemaal niets doen

 

Het kampeervlot is eigenlijk een tent op het water. Dus het is back to basic. Er ligt een kano voor je klaar met kampeermatjes, een watertank die je voor vertrek even moet vullen, klapstoeltjes, een kist met een gasbrandertje om op te koken en als klap op de vuurpijl een ‘toilet emmer’. Want let op! Op het vlot vind je geen toilet, douche, keuken of wat dan ook. Je behoefte doe je 'in noodgevallen' op de emmer. Dat je het maar even weet. Wel is er op korte afstand een toiletgebouw met toiletten en douches voor de vlotkampeerders. Hier moet je alleen even naartoe kanoën. 

 

 

Huisjes op het water

We hebben zelf onze kampeerspullen ingepakt. Pannen, borden, bestek, slaapzakken en kussens. Alle spullen leggen we in de kano om vervolgens rond de 10 minuten te kanoën naar ons vlot. We kanoën langs een haventje en komen uiteindelijk op een ruime plas uit. Aan de oever liggen vijf kampeervlotten. Je mag er zelf één uitzoeken aangezien alle vlotten exact hetzelfde zijn. Wat een mooi gezicht deze kleine huisjes op het water.

 

 

Diner time!

De kano leggen we vast aan het vlot en geven alle spullen een plekje. Tijd om te eten! Want van kanoën krijg je honger. Neem dus ook zelf eten meer voor in de avond en de ochtend. Wij trekken een blikje open van ‘Van Blik’. Ideaal voor een makkelijke en snelle maaltijd. En niet geheel onbelangrijk, ook heel erg lekker. 

 

 

Even helemaal niets..

Vaak krijg ik de vraag wat we dan eigenlijk doen zo midden in de natuur, back to basic met helemaal niets. Geen televisie en een te slecht bereik voor Netflix, Facebook, Instagram en WhatsApp. Heel simpel, helemaal niets. Je hoeft namelijk niet áltijd iets te doen. Het is echt niet erg om gewoon is te gaan zitten en te kijken wat er allemaal om je heen gebeurt. Om je mobiel even links te laten liggen. En ben je dat niks doen dan zat? Pak een goed boek of ga een potje kaarten. Ik kruip in mijn slaapzak op het klapstoeltje en zie de avond roze kleuren. 

 

 

 

 

Vroege vogel

Rond half 8 in de ochtend kruip ik stilletjes uit mijn slaapzak en ga in mij pyjama voor de tent zitten. De zon komt langzaam op, het is helemaal windstil en ik zie een meerkoet onder water duiken en weer boven komen. Zo’n mooie plek en dat gewoon in Nederland. 

 

 

 

 

Kanoën in de ochtend

We ontbijten met Zweedse broodjes en crackers met jam. Het water ziet er verleidelijk uit om nog even een stukje te gaan kanoën. We peddelen langs de kampeervlotten, langs de jachthaven en verder. Eenmaal terug genieten we nog even van deze mooie plek, om vervolgens de kano in te pakken en terug te kanoën. 

 

 

 

 

 

 

Een ontdekking die ik niet snel zal vergeten! Wil je ook back to basic slapen op het water? Boek dan hier een vlot en spring in die kano! Have fun! 

 

De vlotten liggen in Brabant, Utrecht en Limburg! 

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-