Slapen bij 

MOoij Bed en Breakfast
DSCF9185.jpg
DSCF9142.jpg
Ooij, Nederland

De naam van dit mooie B&B zegt eigenlijk al genoeg.

 

MOoij Bed en Breakfast in Ooij is een plaatje om te zien. Tussen een veld van wilde bloemen ligt het woonhuis van Theo en Inge. Sinds een jaar zijn zij de trotse eigenaar van B&B Mooij. Ik mocht een nachtje komen slapen om deze mooie plek te ontdekken. 

Puur

 

Het B&B telt vier ruime kamers. De eigenaren hebben er voor gekozen om het er zo natuurlijk mogelijk uit te laten zien. Puur en van ruwe materialen. Zo zijn alle wanden van beton, groeien er wilde bloemen in de tuin en is het tafelblad gemaakt van een boom uit de tuin. Het ziet er prachtig uit. 

 

 

 

 

 

 

Wilde paarden

We brengen onze spullen naar de kamer en verdiepen ons in het programma van de Vierdaagse feesten. Langs de Waal lopen we richting Nijmegen. We maken kennis met een kudde wilde paarden en slenteren over een strandje, om uiteindelijk in het bruisende centrum aan te komen.  

 

 

 

 

 

 

Vierdaagse feesten

Het weekend voordat de Vierdaagse beginnen zijn er in Nijmegen de Vierdaagse feesten. Overal in de stad zijn optredens en er staan honderden foodtruckes. We drinken een biertje aan de kade, met ons voeten in het zand en eten Vietnamese loempia's en churros met poedersuiker. 

 

 

Slaap lekker

Laat in de avond slenteren we weer naar MOoij Bed en Breakfast. Moe van het lopen en de gezelligheid in de stad ploffen we in bed. De bedden zijn overigens helemaal naar wens in te stellen. Rugleuning omhoog, voeteneind omhoog, om uiteindelijk op een plat bed lekker in slaap te vallen. 

 

 

Ontbijt!

Niets zo heerlijk als wakker worden met een uitgebreid ontbijt in het vooruitzicht. Want dat is wat je bij Mooij B&B kunt verwachten. Zelf gebakken brood, een gekookt eitje, verschillende kazen, vleeswaren, yoghurt, vers fruit en warme broodjes. We eten veel te veel maar het is gewoon té lekker om niet allemaal even te proeven.

 

 

 

 

 

 

Vogels spotten

Bij MOoij Bed en Breakfast is het mogelijk om een vogelspot arrangement te boeken. Je gaat op pad met een vogelspotter die je alles vertelt over wat je ziet vliegen. Verrekijker mee en spotten maar! Wij genieten nog even van een kop koffie in onze kamer om vervolgens in de kever naar huis te tuffen. Wil je hier ook een nachtje blijven slapen? Spot dan even de website van MOoij Bed en Breakfast.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-