Overnachten in een

Pod
pod.png
de-pod.png
Buitenplaats Beekhuizen, Velp

'Een klein huisje van hout, midden in de bossen.'

 

Het afgelopen jaar hebben Jochem en ik al heel wat bijzondere slaapplekken ontdekt. Van een Sterrenkubus tot een Artcamp en van een Yurt tot een Trekkershut.  Allemaal even bijzonder, maar het afgelopen weekend was het toppunt van geluk.

Bijzonder overnachten in een Pod

 

Buitenplaats Beekhuizen is bedekt met een dik pak sneeuw. Helaas moeten we de kever daarom thuis laten en rijden we met de Ford richting Velp. Naar een Pod om precies te zijn, een klein huisje van hout, midden in de bossen.

 

DSCF0751_2.jpg

 

Nederlands Lapland
Op Buitenplaats Beekhuizen staan verschillende Safaritenten en Pods, allemaal verspreid door het bos. Onze Pod staat helemaal achterin waardoor we vanuit onze ‘woonkamer’ zo de bossen in kijken. De Luxe Pod is geschikt voor 4 personen en voorzien van een douche, een toilet, een koelkast, een koffiezetapparaat, een waterkoker en een tafel voor vier personen. Ideaal voor een kort tripje in eigen land. Al hebben we door het winterse boslandschap eerder het idee dat we in Lapland of Finland zitten. Wat kan Nederland toch mooi zijn.

 

DSCF0654.jpg

 

Woodz
Aan de rand van het bos staat Woodz, een door Food Truck Company ontworpen pop-up restaurant in een omgebouwde container. Het ziet er knus uit en is stijlvol ingericht. Je kunt er terecht voor koffie, een lunch, een borrel of een diner. We nemen plaats aan een tafeltje bij het raam, drinken warme chocolademelk met slagroom en bestellen een quinoa salade met geitenkaas en een broodje hotdog met zuurkool. Een stevige bodem voor onze wandeling door het bos, richting de Posbank. Een aanrader deze leuke hotspot in de bossen!

 

DSCF0674.jpg

 

De Posbank
We maken een wandeling door de bossen, over besneeuwde bospaden tot we uiteindelijk bij de Postbank uitkomen. De Posbank is een natuurmonument op de Veluwe. Zomers kleuren de heuvels paars door de heide en wanneer je geluk hebt zie je één van de IJslandse paarden. Wij bewonderen de Posbank met een laagje sneeuw, we wanen ons heel even in Lord Of The Rings, wat is het mooi.

 

DSCF0843.jpg

 

Ongedwongen
Na de Postbank wandelen we terug naar ons kleine, knusse, huisje in de bossen. Om 20.00 uur hebben we gereserveerd bij het gezellige restaurant ‘Ongedwongen’ in Velp. Ook dit kan ik je aanraden, er hangt een gezellige, huiselijke sfeer en het eten is heerlijk. Door een flinke sneeuwbui rijden we naar onze Pod en kruipen we na een koud biertje onder de wol.

 

Bambi
De volgende ochtend wordt er een ontbijtje bezorgd. We dekken de tafel, zetten koffie en kijken tijdens het ontbijt naar buiten. Wanneer ik mijn broodje met kaas smeer en weer opkijk, kijk ik recht in de ogen van een hertje. Even zijn we helemaal stil. Wauw, adembenemend mooi en wat een geluk!

 

DSCF0741.jpg

 

Hottub
Tijdens je verblijf op Buitenplaats Beekhuizen is het mogelijk om gebruik te maken van de hottub. Klinkt niet verkeerd! Wij hadden deze hottub zaterdagmiddag tot onze beschikking. Helaas waren de leidingen bevroren waardoor het water in de hottub niet goed warm kon worden. Helaas pindakaas voor ons, maar ach, we hadden al oog in oog gestaan met Bambi. En voor ons een goede reden om weer eens terug te komen naar deze prachtige plek.

 

DSCF0662.jpg

 

Bijzonder overnachten in een Pod
Zondagmiddag zit ons mooie Pod avontuur er weer op. Een weekend om niet snel te vergeten en een locatie die heel hoog op mijn lijstje staat. Wil je ook kennis maken met dit leuke huisje? Neem dan even een kijkje op de website van Buitenplaats Beekhuizen en laat je vooral niet tegenhouden om op de ‘reserveer’ knop te drukken.

 

DSCF0744.jpg

 

 

Deel dit bericht op social media!

-