Slapen in een

Schaapskooi
DSCF2465--2 (1).jpg
DSCF2405--1 (1).jpg
Erve Scholten, Hezingen, Nederland

Op Erve Scholten in Hezingen staat een prachtige oude schaapskooi.

 

Een rijksmonument waar je met zijn tienen kunt overnachten. Een knusse groepsaccommodatie, op het erf van de boerderij waar de koeien je vrolijk welkom heten. Ik bezocht deze bijzondere slaapplek en ontdekte hoe het is om in een Rijksmonument te overnachten.

Een rijksmonument

 

Wanneer we zaterdagmiddag het erf op rijden, zien we de schaapskooi als tussen de bomen opduiken. Een gebouw met een rijke geschiedenis en de originele elementen zijn in takt gebleven bij het opknappen van de schaapskooi. De koffie met krentenbrood staat klaar, wat een heerlijk warm welkom! 

 

DSCF2352_1000-1 (1).jpg

 

DSCF2367- (1).jpg

 

Bedsteden
Op de benedenverdieping vind je de woonkamer, de eetkamer, de keuken en de badkamer met douche en toilet. Op het eerste gezicht lijken alle wanden gewoon van hout, maar waneer je goed kijkt dan zie je houten deurtjes. Achter de wanden vind je namelijk verschillende bedsteden! Super knus! In de bedsteden is plek voor zes personen. Wanneer je de trap op loopt naar de bovenste verdieping, kom je in een grote slaapkamer met twee tweepersoonsbedden die door een tussenwand van elkaar worden gescheiden. En niet te vergeten, een heerlijk vrijstaand bad met uitzicht naar buiten. Ik laat het bad vollopen en dompel me onder in een flinke laag sop. Heerlijk!

 

DSCF2414--1 (1).jpg

 

DSCF2364- (1).jpg

 

Hollandse kost
Vijftien minuten lopen vanaf de Schaapskooi vind je restaurant De Liskoel. Loom van het warme bad slenteren we richting dit gezellige Hollandse restaurant. Langs boerderijen, koeien en uitgestrekte weilanden. Nederland op zijn best wat mij betreft. We nemen plaats aan een tafeltje en genieten van een echt Nederlandse maaltijd. De tafel word volgezet met een schaal spinazie met ei, witlof met ham en kaas uit de oven, appeltjes met kaneel, salade, gebakken aardappelen en niet te vergeten de schnitzel en cordon bleu die voor ons neus op bord ligt. Erg lekker en zo veel dat we het allemaal niet op krijgen. Voldaan wandelen we in het donker terug naar de schaapskooi om onder de wol te kruipen. 

 

DSCF2361- (1).jpg

 

Ontbijt van de boerderij
Om tien uur wordt er een heerlijk, uitgebreid ontbijt bezorgd. Alles is biologisch en de melk is vers van de boerderij. Een goede start van een zonnige nieuwe dag! Na het ontbijt pakken we onze spullen en nemen we afscheid van Annet (de eigenaresse van Erve Scholten) en van de koeien die ons vrolijk toe loeien.

 

DSCF2454- (1).jpg

 

DSCF2421- (1).jpg

 

Wil je ook in deze mooie schaapskooi overnachten en kennis maken met de koeien van Erve Scholten? Klik dan hier!

 

Deel dit bericht op social media!

-