Een weekendje 

naar Gent
Gent.jpg
de-gent.jpg
Gent, Belgie 

Maak kennis met Sabine en Guy uit Gent.

 

Twee gezellige Belgen uit Gent, met onder andere een eigen B&B. Een goede reden om ze op te zoeken en te overnachten in dit super knusse 1, 2, trois, Le Roi Bed and Breakfast!

Ik ben fan van Gent.

 

De vriendelijke Belgen en de kleurrijke gevels maken mij vrolijk. En dan heb ik het nog niet eens over de lekkere speciaal biertjes of de Gentse Neuzen gehad. Het Bed and Breakfast van Sabine ligt op ongeveer 15 minuten lopen van de historische binnenstad en is makkelijk te bereiken met de auto. We parkeren de kever voor de deur en bewonderen het mooie pand dat Sabine van kelder tot zolder heeft opgeknapt. Van een onbewoonbaar pand tot een gezellig en warm huis. De houtkachel brand al en aan de eettafel praten we bij.

 

DSCF0488.jpg

 

De kamer
Het Bed and Breakfast bevind zich op de bovenste verdieping en de kamer is ruim en licht. In de kamer staat een groot tweepersoonsbed, een tafel, een koffiezetapparaat, een televisie en een bank. Aan de kamer grenst de badkamer met douche en dubbele wasbak. Het ziet er knus uit en ik ben gelijk fan van de kleine tekeningen aan de oranje muur.

 

DSCF0454.jpg

 

DSCF0468.jpg

 

Toost
Guy is kok en eigenaar van het catering bedrijf Toost. Zaterdagavond proeven we eerst een aantal kleine ‘Toost hapjes’ (zo lekker!) en schuiven daarna aan tafel om het lekkerste stoofvlees ooit te eten. Rundvlees dat uren op het fornuis heeft staan sudderen in Belgisch speciaalbier…daar worden we blij van! En bij een Belgische stoofpot horen natuurlijk Vlaamse frietjes, we sluiten af met een dubbele portie crème brûlée. Mijn dag kan niet meer stuk.

‘Verfijnd, kwalitatief en authentiek, maar vanuit een originele invalshoek: zo mogen we ons hapjesconcept samenvatten.’ – Toost

 

Ontbijtje
Zoals afgesproken staat er precies om 10 uur de volgende ochtend een ontbijtje voor onze deur. Het dienblad staat vol lekkere dingen. Verse croissantjes en chocolade broodjes, verschillende soorten brood, gekookte eitjes, beleg, fruit, yoghurt en verse sinaasappelsap. Goed begin van de dag! Gelukkig zit er een PicNicBag bij want dit krijgen we na de Vlaamse frietjes van de avond ervoor allemaal niet op.

 

DSCF0497.jpg

 

DSCF0537.jpg

 

Gent
Na het ontbijt nemen we afscheid en slenteren we door Gent. Door het historische centrum, langs de kerken en nemen we plaats in het kleinste café van Gent. We kopen Gentse Neuzen voor onderweg en tuffen in de middag weer richting huis. Het was weer een weekend om over naar huis te schijven.

 

DSCF0613.jpg

 

Goesting
Het was ontzettend leuk om Sabine en Guy na Marokko weer te zien. Dit keer niet op een kameel in de Sahara maar gezellig aan de keukentafel, maar nog steeds even gezellig!

Wil je ook kennis maken met deze leuke stad? Neem dan een kijkje op de website van het 1,2, trois..Le Roi Bed and Breakfast en zet je Gentse(Feest)neus op!

 

DSCF0594.jpg

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-