Slapen in een

Casanus
DJI_0248_2.jpg
DSCF1135.jpg
Kemzeke, België

Een wat? Dat was mijn eerste reactie bij het zien van deze bijzondere slaapplek.

 

Bij de Verbeke Foundation ligt een stukje dikke darm waar je in kunt slapen. Uiteraard wilde ik deze bijzondere slaapplek ontdekken en erachter komen hoe het is om in een orgaan te overnachten... 

Slapen in een kunstwerk

 

Als je me een jaar geleden had gevraagd of ik in een Casanus zou willen overnachten, dan had ik hier nog een nachtje over willen slapen... Deze Casanus is toch wel de gekste plek waar ik tot nu toe heb overnacht. Maar bijzonder was het zeker, een ervaring die ik niet snel zal vergeten. 

 

 

Een stukje darm dus

De Casanus is ontworpen door Joep van Lieshout en is in eerste instant bedacht als mobiele tentoonstellingsruimte. Maar aangezien het object moeilijk verplaatsbaar bleek te zijn, heeft men besloten de Casanus een vaste plek te geven.  Eerst in Tilburg, daarna in Kemzeke bij de Verbeke Foundation, waar het kunstobject naadloos aansluit bij de rest van de kunstwerken. 

 

 

 

 

Nee, het stinkt er niet

De Casanus is geschikt voor twee personen en beschikt over een tweepersoonsbed, een toilet, een douche en een eettafel met stoelen. Een keuken is niet aanwezig, maar gelukkig staat er in de ochtend een flinke ontbijtmand voor de deur om de dag goed te beginnen. 

 

 

 

 

 

 

De Verbeke Foundation

De Casanus staat op het terrein van de Verbeke Foundation. Een inspirerende locatie voor de echte kunstliefhebber. Loop tijdens je verblijf een rondje door de kunsthal, de serre en het buitenterrein en laat je verrassen. In het museum vind je overigens een cafetaria voor een kop koffie en een snelle maaltijd. 

 

‘Onze tentoonstellingen willen geen oase zijn. Onze presentatie is onaf, in beweging, ongepolijst, contradictorisch, slordig, complex, onharmonieus, levend en onmonumentaal, zoals de wereld buiten de museummuren.’

 - Verbeke Foundation

 

Lijkt het je ook rete spannend om in deze Casanus te overnachten? Boek dan hier je bijzondere weekendje weg! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-