Het Estafette

project
DSCF6865_2000.jpg
DSCF6929_1400.jpg
Dordrecht, Nederland

Van schets tot 3D tekening

 

Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn social media kanalen zijn Jochem en ik bezig met het ombouwen van onze Renault Estafette. Een hele klus aangezien het busje klein is en we rekening moeten houden met veel obstakels als wielkasten, ramen en schuifdeuren. Een uitdaging waar we met onwijs veel plezier mee aan de slag zijn gegaan. 

We noemen hem Teuntje

 

Je vraagt je misschien af, waarom heb je niet gewoon een andere camper gekocht.. goeie vraag. Maar op deze bus waren we gelijk verliefd. Klinkt stom maar het is precies zoals het is gegaan. Via marktplaats vonden we deze Renault Estafette, helemaal opgeknapt, opnieuw gespoten en met een gereviseerde motor. Ook is er een keuken, een bank en een opbergkast in gemaakt. Na (5 minuten!) nadenken weten we het al, dit is dé bus waarmee we de wereld willen ontdekken.

 

 

Een camper is geen camper zonder bed

Slapen in de bus is nog niet ideaal. Zo gingen we het eerste kampeer weekend op pad met twee matjes en slaapzakken om in de bus neer te leggen. Het bankje is net te smal om op te slapen, dus we besloten om allebei op de grond te gaan liggen. Alleen is de ruimte dan super krap door de wielkast en het keukenblok. 

 

Het tweede en derde kampeer weekend namen we onze tent mee. Ideaal om in te slapen, maar een camper is geen camper zonder bed. Ik ging aan de slag met verschillende schetsen. Een hele uitdaging, maar zo leuk om te doen! 

 

 

 

 

Van schets naar 3D tekening

Na de eerste paar schetsen denk ik dat ik de oplossing heb gevonden. Maar wanneer ik er nog eens goed naar kijk, blijken we met ons hoofd tegen het dak te zitten. Opnieuw schetsen. Na verschillende tekeningen ga ik langs bij Monique van Liempd  die mij kan helpen met het maken van een 3D tekening. Uiteindelijk gooien we het ontwerp flink om, maar staat er een eindresultaat waar we onwijs blij mee zijn. 

 

 

 

 

 

 

Het Estafette Project

Op dit moment zijn we met verschillende partijen in gesprek over de uitwerking van het ontwerp. Ondertussen zijn wij alvast aan het nadenken over de aankleding van het interieur. Ik zal jullie over dit ‘Estafette Project’ via mijn blog en social media op de hoogte houden! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-