Bijzonder overnachten

in een Tinyhouse
DSCF4329.jpg
DSCF4412.jpg
Chaumont-Gistoux, België

He! Er staat een paard in de gang! 

 

Wanneer we aankomen in Chaumont-Gistoux moet ik even goed kijken waar ons verblijf voor de komende drie dagen precies staat. Het huisje is zo klein dat je er bijna overheen kijkt. Maar wat is dit een fijne en vooral rustige plek. Een plek om je boek in een ruk uit te lezen. 

Klein maar fijn

 

Het tinyhouse is van (bijna) alle gemakken voorzien. Wanneer je de voordeur opent, sta je gelijk in de keuken, de woonkamer én de eetkamer. Lekker makkelijk. Via een houten ladder kom je op de vliering waar je een tweepersoonsbed vindt. Een ruim bed met een dik dekbed dat ruikt naar wasverzachter. Niets zo lekker als in een bed kruipen met net gewassen beddengoed. 

 

 

 

 

 

 

Zaagsel

Het toilet vind je aan de achterzijde van het tinyhouse. Hiervoor moet je dus even naar buiten. Omdat het tinyhouse niet beschikt over een waterleiding is het een eco-toilet, ook wel een 'stapel toilet'. Je spoelt het toilet namelijk niet door met water maar je bedekt alles met zaagsel...En geloof me, dat valt allemaal best wel mee. 

 

 

 

 

 

 

Paarden

Het tinyhouse staat op het terrein van een boer, in de paardenwei om precies te zijn. De kans is dus groot dat er twee paarden voor de deur staan. Ik ging even kennis maken met deze twee leukerds en ja, ik wil later ook een cheatland pony. 

 

We steken de houtkachel aan en beginnen allebei aan een nieuw boek. Wanneer het begint te schemeren steken we de kaarsjes aan en gaan we aan de slag met het avond eten. Lekker langzaam want we hoeven en moeten he-le-maal niets.  

 

 

 

 

Ontspullen

We hebben even mogen proeven van het leven in een tinyhouse en dat is goed bevallen. Omdat er geen douche en stromend water aanwezig is, is het behoorlijk primitief. Maar voor een weekend is dit geen probleem. Juist leuk! Er staat namelijk meer dan genoeg water in het huisje om de afwas mee te doen of jezelf mee te wassen. 

 

 

Slapen in een tinyhouse

Zin om zelf een weekendje niets te doen, bij de houtkachel een boek te lezen of in het fijne bed op de vliering te kruipen? Via deze link reserveer je het tinyhouse! 

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-