Bijzonder overnachten

op het ss Rotterdam
DSCF1341.jpg
DSCF1281.jpg
Rotterdam, Nederland

Via een loopbrug kom je op het Maindeck van het schip,

 

waar je je direct in een andere wereld waant. Alsof het schip ieder moment kan gaan varen, naar New York met prinses Beatrix in het zwembad. 

Aan boord!

 

Wanneer ik met mijn rolkoffertje de ophaalbrug oploop begint het al te kriebelen in mijn buik. Wat een enorm schip! Het ss Rotterdam is maar liefste 228 meter lang, 28 meter breed, 61 meter hoog en telt 254 hotelkamers. Eén van deze kamers is een nachtje van ons. 

 

 

 

 

Welkom aan boord!

De ‘kapitein’ heet ons van harte welkom, we checken in bij de receptie en gaan opzoek naar kamer 1043. Onze kamer bevind zich op het maindeck en na een wandeling door smalle gangen arriveren we bij onze superior room. Een moderne hut in fifties stijl, inclusief keuken, minibar, kantoor kamer, televisie en tweepersoonsbed. Via de ronde raampjes kijken we over het water. 

 

 

Het ss Rotterdam

Nadat we onze spullen hebben uitgepakt gaan we op ontdekking. Door het trappenhuis, de lift in, de lift uit, over het dek, en verder omhoog tot we op het bovenste dek zijn aangekomen. We kijken uit over de skyline van Rotterdam. 

 

 

Coca Cola saus

Nadat we zijn uitgewaaid nemen we plaats in het Lido grill restaurant op het Promenade Deck. Ik bestel de seizoens special van spareribs met Jack Daniel/Coca Cola marinade. Klinkt vreemd maar zó lekker. We sluiten de avond af met een borrel in de Captains Lounge. Voldaan van het eten en drinken slenteren we terug naar kamer 1043. De foto’s aan de muren nemen ons mee naar de jaren 50, toen het schip van Rotterdam naar New York voer.

 

 

 

 

Lekker!

In de ochtend kun je in het Lido restaurant terecht voor een ontbijtbuffet. Dit vind ik dus altijd zo leuk aan een hotel overnachting, het ontbijt. Dit is wat mij betreft de lekkerste maaltijd van de dag.  En wanneer ik dan ook nog is uit tientallen ontbijtjes kan kiezen, dan weet ik van gekkigheid niet waar te beginnen. Het ontbijt op het ss Rotterdam is namelijk uitgebreid, heel erg uitgebreid. En ook nog eens heel erg lekker. 

 

 

Let's go!

De volgende (‘te)gekke slaapplek ontdekking’ staat alweer op ons te wachten. Dus na het ontbijt checken we uit en rijden we in de Kever richting Vlaanderen voor een overnachting in een Woonwagen uit 1930. Hier lees je binnenkort meer over! 

 

Wil je ook een keer op het ss Rotterdam overnachten? Reserveer hier een kamer en mocht je het leuk vinden om Rotterdam te verkennen? Reserveer dan ook een scooter om eropuit te gaan! Veel plezier! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-