Slapen in het

Lloyd Hotel & Culturele
Ambassade
DSCF7086_2000.jpg
DSCF7128.jpg
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade, Amsterdam

Een hotelkamer in de nok van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

 

Vanuit het vrijstaande bad kijk je naar buiten om vervolgens op de schommel te klimmen en een swing te maken. Het afgelopen weekend ontdekte ik Room 602 van dit bijzondere hotel.

 

Schommelen

 

De geschiedenis van het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade.

Het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade kent een rijke geschiedenis. De Scheepvaartmaatschappij Koninklijke Hollandsche Lloyd bouwde het gebouw langs de IJ-oever, waar vandaan schepen vertrokken. Het diende als landverhuizers hotel voor maar liefst 900 mensen. Nadat de scheepvaartmaatschappij het gebouw verliet, diende het Lloyd Hotel als vluchtelingenopvang en later als gevangenis. 

 

De gevangenis sloot zijn deuren en de kamers werden vervolgens tot midden jaren ’90 gebruikt als kunstenaarsstudio’s. In sommige kamers zie je de verfvlekken nog op de vloer. 

 

 

 

 

Een hotel voor iedereen 

Nadat gemeente Amsterdam een prijsvraag organiseerde, heropende het Lloyd Hotel op 11 november 2004 haar deuren als het eerste 1-tot-5 sterren design hotel ter wereld. De initiatiefnemers en dus de winnaars van de prijsvraag zijn Otto Nan, Suzanne Oxenaar, Liesbeth Mijnlief en Gerrit Groen. Het hotel telt inmiddels 117 kamers die zijn ingericht door meer dan 40 verschillende ontwerpers. Alle kamers zijn dus uniek en verschillend van prijs. Doordat er verschillende ‘ster kamers’ zijn is het een hotel voor iedereen. Zo betaal je voor een 1 ster kamer  vanaf

€ 55,- per nacht en voor een 5 sterren kamer vanaf € 185,- per nacht. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Schommelen!

We checken in en pakken de lift naar de zesde verdieping. Kamer 602 is dit weekend heel even van ons. Wanneer ik de kamerdeur open sta ik versteld van de ruimte. Wat een mega kamer! De kamer is maar liefste 50m2 en ruim 5 meter hoog. Het ruikt er naar fris beddengoed en naar het houten plafond. Het eerste wat we doen is natuurlijk schommelen! 

 

 

Badderen

Nadat we zijn uitgeschommelt laten we het bad vollopen. Het bad is heerlijk ruim en met de flesjes badschuim van het hotel maak je zo een enorme sopberg. Wel zo leuk natuurlijk!

 

In de avond kruipen we tegen elkaar aan in het kingsize bed en sluiten we de laptop aan op de televisie. Seizoen 5 van Orange Is The New Black vult de kamer tot we onze ogen niet meer open kunnen houden en in slaap vallen. 

 

 

 

 

Ontbijten op zijn best

Tot half 11 in de ochtend kun je gebruik maken van het ontbijtbuffet (dit moet je  bijboeken). Maar dit ontbijt wil je absoluut niet missen! Nu ben ik wel echt een ‘ontbijt mens’, maar van dit ontbijt wordt iedereen blij. Vers brood om zelf te snijden, warme broodjes, Spaanse ham, champagne, croissants met een dikke laag chocolade, appeltaart, muffins, yoghurt, kwark, muesli, fruit, verse sappen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Te veel om op te noemen en té veel om allemaal te proberen, helaas. Dit ontbijt krijgt van mij een dikke 10. Net als onze kamer overigens. 

 

 

Bezoek het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Wil je ook schommelen in kamer 602 of gewoon kennis maken met dit toffe hotel? Klik dan hier en laat je verrassen door dit bijzondere hotel. 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-