Overnachten in een

Wikkelhouse

 

wikkelhouse.png
de-wikkel.png
Biesbosch, Zuid-holland

'Het is vrijdagmiddag 17.00 uur, ik ben klaar met werken en de kever is ingepakt.'

 

Het is even wat anders dit kartonnen huisje in de Biesbosch. Ook wel het wikkelhouse genoemd. Het is een ware beleving om hier te overnachten. Dit weekend ontdekte ik deze unieke plek, slechts 15 minuten van huis.

Op naar de Biesbosch

 

Op naar de Biesbosch voor een weekend in het wikkelhouse. Maar wat is een wikkelhouse nu eigenlijk? Even in het kort: ‘Maar liefst 24 lagen golfkarton worden rond een grote mal gewikkeld en aan elkaar geplakt met milieuvriendelijke lijm. Na het wikkelrollen wordt het huis beschermd met een soort regenjasje van waterdichte folie. Tot slot wordt het geheel afgewerkt met houten panelen!’

 

wikkelhouse_dordrecht_1200.jpg

 

Een kartonnen huisje dus. Midden in het bos op de camping van Stayokay Dordrecht. Ingericht met designmeubelen. Het ziet er prachtig uit. Een warm welkom met een persoonlijk welkomsbriefje, koekjes, vers fruit en een fles wijn. We pakken onze spullen uit en genieten van een wijntje op de veranda. Wanneer de avond valt steken we de kaarsen aan en genieten van het wikkelhouse dat oplicht in het donker van de avond.

 

Ontbijt service

In de ochtend wordt er een ontbijt bezorgd. Wat een luxe! Broodjes, dikke sneden wit en bruin brood, verschillende soorten beleg en niet te vergeten een gekookt eitje. Wat een heerlijke start van de dag! We maken het ontbijt compleet met een kopje koffie uit het Nespresso apparaat dat in het wikkelhouse staat.

 

wikkelhouse_dordrecht09.jpg


 

Peddelen maar

Na een sterke bak koffie zijn we klaar voor een kano tocht door de biesbosch. Zwemvesten aan, lunch pakketjes mee en peddelen maar! Het is even wennen aangezien mijn vriend en ik nog nooit samen in een kano hebben gezeten. Uiteindelijk spreken we af dat we allebei peddelen maar dat hij erbij stuurt. Prima deal! We kanoën een flink stuk de biesbosch in en pauzeren even om een echte ‘Dordtse schapenkoppen koek’ te eten. Smaakt goed!

 

wikkelhouse_dordrecht.jpg

 

BBQ

Bij het wikkelhouse staat een BBQ. Goed moment om deze uit te proberen met wat vrienden uit Dordrecht. We grillen varkenshaas spiesjes, kipfilet en hamburgers. Vol van het eten steken we de kaarsen weer aan en sluiten de BBQ weer af met een heerlijk kopje koffie.

 

Die nacht slapen we heerlijk. De bedden liggen goed en het is rustig. In de ochtend staat er weer een ontbijtje voor ons klaar. Wat een service!

 

wikkelhouse_dordrecht05.jpg


 

Luxe kamperen dicht bij de stad

Al met al een unieke ervaring! Overnachten in het wikkelhouse is luxe kamperen dicht bij de stad. Binnen 15 minuten zit je namelijk in het centrum van Dordrecht. Je hoeft je ook zeker niet te vervelen! Zo kun je onder andere verschillende bootjes huren, wandelen, fietsen huren, Dordrecht bezoeken of gaan vissen! Maar het wikkelhouse is ook absoluut een plek om lekker tot rust te komen en even helemaal niks te doen.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-