Bijzonder overnachten

in Huis Stuifduin
DSCF4110.jpg
DJI_0196.jpg
Balen, België

 

Na tien minuten rijden over een zandweg door het bos kom je aan bij Huis Stuifduin.

 

Misschien val ik in herhaling, maar dit is dé plek om tot rust te komen. Met maar liefst 5.000 m2 eigen grond en uitzicht op een stuifduinvlakte is relaxen hier gegarandeerd.

Back to basic was nog nooit zo romantisch!

 

Dit huisje is een en al vintage. Je gaat even terug in de tijd door het jaren 50-meubilair, de platenspeler en de houtkachel. Draai een plaatje van Supertramp of The Everly Brothers en doe een dansje in de woonkamer.

 

Het huisje is geschikt voor twee personen en beschikt over een badkamer met bad. Het duurt zo’n twintig minuten om het bad vol te pompen met water, dat je vervolgens warm stookt met de houtkachel ernaast. Maar de beloning is er ook naar: je zit er heel relaxed bij als je de deuren openslaat naar buiten. Dit is ook het eerste wat wij doen na aankomst. Ondertussen koken we water in de fluitketel en pakken we onze spullen uit.

 

 

Picknicktafel

Buiten staat een heerlijk grote picknicktafel. In de keuken vind je een vierpits gasfornuis, koelkast en genoeg kookgerei om lekker aan de slag te gaan. Het is hier heerlijk om buiten te zitten, mocht het weer dit toelaten natuurlijk. Wij boffen met een weekend zon en 25 graden. We halen de bordspelletjes uit de kast in de woonkamer en zijn weer even zoet met 'Mens erger je niet'. Kian is inmiddels in slaap gevallen in zijn campingbedje dat we zelf meenamen. 

 

 

 

 

 

 

Wandelen

Huis Stuifduin ligt echt 'in the middle of nowhere'.  Vanuit het huisje loop je zo het bos in. Eindeloos wandelen kun je hier. Hazen, eekhoorns, hertjes en uilen laten zich regelmatig zien. Je loopt door de bossen, over zandvlaktes, langs vennen en zo weer terug bij Huis Stuifduin. Kian was onder de indruk van het vogelconcert dat regelmatig te horen was. 

 

 

Off-grid

Het huisje is off-grid en wekt dus eigen elektriciteit op via zonnepanelen. Water voor het bad en in de keuken pomp je uit een waterput met grondwater. Prima voor een bad maar je kunt dit niet drinken, neem zelf even drinkwater mee. Ik kocht vier six-packs water en we hadden meer dan genoeg voor 3 dagen.

 

 

 

 

Vintage

Je moet er van houden maar het interieur neemt je even mee terug in de tijd. Van een vintage bank tot de old school servieskast. Ik vind het wel wat hebben. Alles kost een beetje meer tijd, maar hé, geen haast je hebt alle tijd om even te wachten op het fluitje van de fluitketel. 

 

 

 

 

 

 

Kampvuur

In de avond verplaatsen we ons naar de achterkant van het huisje. We maken een kampvuur, pompen het bad vol en openen een flesje wijn.  Even geen telefoons, we praten tot het bad warm is en dompelen ons onder tot onze handen verrimpeld zijn. We drogen ons op bij het kampvuur en duiken daarna onder de wol. Neem overigens zelf je beddengoed mee, dit is niet aanwezig in het huisje. Net als handdoeken en een theedoek. 

 

 

 

 

 

 

Zelf ontdekken

Ben je enthousiast geworden? Via deze link kun je reserveren. Alvast veel plezier en laat je even weten hoe het was? #renskeontdekt @renskeontdektdewereld

 

 

Deel dit bericht op social media!

-