Slapen in een

torenkamer
new york.png
de_new york.png
Hotel New York, Rotterdam

Het is dinsdagmiddag en ik kan niet stil zitten op mijn bureaustoel.

 

Ik ben té enthousiast over wat er komen gaat, een ‘week breaker’ zoals ik het zelf noem. Namelijke een bijzondere overnachting in de torenkamer van hotel New York in Rotterdam. Wie wordt daar nu niet enthousiast van! 

De Holland Amerika lijn

 

In het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn is dit prachtige hotel gevestigd. Een plek waar vroeger duizenden landverhuizers vertrokken, en hoopten op een beter leven in Noord Amerika. In de hal tonen geïllustreerde platen deze rijke geschiedenis. We checken in en krijgen de sleutel van kamer 485, de torenkamer aan de Maasszijde. 

 

DSCF1252 (2).jpg

 

We beklimmen de trap en na het openen van de kamerdeur kijken we onze ogen uit. De kamer is kleurrijk en prachtig ingericht. In het midden van de kamer staat een wenteltrap naar de top van de toren en ons bed is bestrooid met kleurrijke zuurtjes. Een kaartje op bed heet ons welkom. Wat een warm onthaal!

 

overzicht (1).jpg

 

Wat een badkamer
De kamer kijkt uit op de Maas en op de skyline van Rotterdam. Wanneer je door de verrekijker kijkt zie je een klein beetje dichterbij het leven in Rotterdam. Fietsers, langs varende vrachtschepen, nog meer fietsers en af en toe de watertaxi die met volle vaart zijn passagiers naar de overkant brengt. Het is een mooi schilderij. Maar nog veel mooier is de badkamer. Wat een luxe! Dit is wel even wat anders dan onze badkamer van 2 bij 2 meter. Een heerlijk groot bad, een dubbele wastafel met douchegel, badschuim, zeep, bodylotion en deodorant. De handdoeken zijn hagelwit en heerlijk zacht. De twee regendouches nodigen uit om onder te gaan staan.

 

DSCF1269 (1).jpg

 

DSCF1264 (2).jpg

 

Restaurant Hotel New York
Om zeven uur nemen we plaats aan een tafeltje in het restaurant van Hotel New York. Er hangt een gezellige sfeer en we bestellen een proeverij van voorgerechten. Als hoofdgerecht bestellen we kabeljauw met zuurkool en hert met appel en aardappel. Het eten is heerlijk en als kers op de taart bestellen we crème brûlée en een Tarte Tatin van stoofpeer. Mocht je van oesters houden dan is dit restaurant dé plek om naartoe te gaan. Je kunt hier je hart ophalen bij de oesterbar of een keuze maken voor een ander stuk verse vis. De kabeljauw is een aanrader!

 

DSCF1379 (1).jpg

 

DSCF1351 (1).jpg

 

Rotterdam by night
Wanneer we na het eten weer terugkomen in de torenkamer, beklimmen we de wenteltrap en openen we de deuren van het balkon. Een fris avond briesje waait door mijn haren. De Euromast licht op en de skyline van Rotterdam twinkelt van de kleine lichtjes. Op en top romantiek als je het mij vraagt. We nemen een douche, trekken de Hotel New York badjassen en sokken aan en ploffen op bed.

 

DSCF1400 (2).jpg

 

Ontbijten!
Wanneer we op woensdag ochtend wakker worden, springen we onder de regendouche en schuiven we fris en fruitig aan de ontbijttafel. Een goed begin van de dag met een heerlijk ontbijtje! Verschillende broodjes, beleg, fruit, yoghurt, koffie, thee en verse sap.

 

DSCF1424 (2).jpg

 

Ons New York avontuur zit er alweer op. Helaas, want in dit hotel kan ik me nog wel een week vermaken. Wil je ook een keer in deze hippe hotelkamer overnachten? Klik dan hier of verras je geliefde met een bijzondere overnachting in eigen land!

 

Deel dit bericht op social media!

-