Bijzonder overnachten

in een woonwagen
DSCF1394.jpg
DSCF1352.jpg
Heindonk, België

In Vlaanderen, in de buurt van Mechelen staat een woonwagen uit 1930.

 

Woonwagen 't Overgroen komt oorspronkelijk uit Frankrijk en werd naar zeggen gebruikt als circuswagen. 

Verfsporen

 

De blauwe verfsporen en de reling in de wagen, voor het ophangen van de kostuums, herinneren je nog aan deze periode. Tegenwoordig is de woonwagen omgetoverd tot fijne slaapplek. Ik ontdekte deze (te)gekke plek!

 

 

 

 

Regen 

Nadat de tomtom ons via een onverharde weg naar het terrein van Veerle en Filip brengt, zien we de woonwagen al staan. Het stortregent dus Filip geeft ons een bliksemsnelle rondleiding zodat we snel kunnen schuilen in de knusse woonwagen. 

 

 

 

 

Discolichten

De woonwagen is geschikt voor twee personen en beschikt over een tweepersoonsbed, een tafel met stoeltjes en een kastje met een koffiezetapparaat. De badkamer bevind zicht een stukje verderop. Via een pad van kleine lampjes komen we in het ‘sanitairgebouw’. Eigenlijk is het meer een luxe privé badkamer op afstand. In de badkamer vind je een supersonische douche met discolichten en radio. De sauna is nog in aanbouw maar deze zal snel klaar zijn. 

 

 

Het theehuisje

Het is inmiddels droog geworden en we slenteren naar het theehuisje dat zich net naast het badkamergebouw bevind. Het huisjes is een fijne plek om lekker buiten te zitten maar toch beschut en droog. We zetten de terrasheaters en de kaarsen aan. Vanuit het theehuisje heb je uitzicht over een kleine plas en de weilanden.  Zo gezellig!

 

 

Let's go!

De woonwagen is een fijne plek om er even helemaal uit te zijn. In de omgeving is namelijk meer dan genoeg te doen. Zo bevindt de woonwagen zich vlakbij het Bloso watersportcentrum Hazewinkel en recreatiedomein De Schorre. Verder ligt de woonwagen precies tussen Antwerpen en Brussel, ideaal voor een stedentripje. 

 

 

Ontbijten bij kaarslicht

In de ochtend staat er een heerlijk ontbijt voor ons klaar in het theehuisje. De kaarsen branden en de heater staat al aan. Het liefste blijven we nog een week. Wat een fijne plek, een plek waar we zeker nog eens terug willen komen. Om bijvoorbeeld één van de twee tenten op het erf uit te proberen. 

 

 

Een bijzonder weekendje weg

Wil je ook kennis maken met deze woonwagen? Stuur een mailtje naar info@tovergroen.be dan kan de voorpret alvast beginnen! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-