Bijzonder overnachten in 

een plaggenhut
DSCF3887.jpg
DSCF3945.jpg
Ansen, Drenthe

Aan tafel met een geit.

 

Het kan bij d’ Oldekamp in Drenthe. Na een warm welkom maken we kennis met een klein dorpje van plaggenhutten. De hutten zijn allemaal anders doordat iedere plaggenhut een andere periode laat zien. Zo is er een plaggenhut van turf met begroeiing op het dak, maar zijn er ook moderne hutten van hout en steen. Allemaal met hun eigen charme. Wij slapen een nachtje in Keuterij de Deluxe, inclusief twee geitjes om voor te zorgen. 

Zo blij als een geit

 

We steken de openhaard aan en verwarmen in een steelpannetje chocolademelk. Buiten is het koud en de regen tikt tegen het dak. Juist dat maakt het extra gezellig bij het warme vuur. 

 

 

 

 

 

 

Het geitenhok

De plaggenhut is geschikt voor vier volwassenen of twee volwassenen en drie kinderen. De bedden bevinden zich in verschillende bedstedes in de woonkamer. Vanaf de eettafel kijk je het geitenhok in, en nee, het stinkt niet. Het geitenhok zit namelijk achter een raam, via de achterdeur kun je bij de geitjes komen. Vanaf binnen kun je naar de geitjes kijken. En dat is supergezellig! 

 

 

 

 

Pizza's bakken

Het is mogelijk om zelf te koken, maar hoe leuk is het om in de pizzaoven buiten pizza’s te bakken! Helaas blijft het tijdens ons bezoek regenen maar bij droog weer lekker doen natuurlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

Even niets

De plaggenhut ligt vlakbij Nationaal Park Dwingelderveld, Vogelpark Ruinen, Nationaal Park Drents-Friese Wold en bij Het Blauwe Meer. Genoeg te doen dus! Ga er lekker op uit en ontdek Drenthe. Geen zin om iets te doen? Neem een goed boek mee en kruip in de fauteuil naast de openhaard. Dat is precies wat wij ook doen. Even helemaal niets.

 

 

 

 

 

 

'd Olde Kamp

Wil je ook aan het ontbijt met een geit? Neem snel een kijkje op de website van 'd Olde Kamp! En dan nog even kiezen in welke plaggenhut je wilt slapen. Het is overigens ook mogelijk om bij 'd Olde Kamp te kamperen op de camping

 

 

Deel dit bericht op social media!

-