Slapen in een 

Outside-inn
DSCF5674.jpg
DSCF5616.jpg
Weidum, Friesland, Nederland

'Wanneer ik wakker word en vanuit het bed naar buiten kijk, voelt het alsof ik buiten ben.'

 

Op het Friese platteland in Weidum staan tien Outside-inns. Deze luxe hotelkamers van het WeidumerHout Hotel staan verspreid over het weiland. Allemaal vrijstaand en met een prachtig uitzicht. 

Eén met de natuur

 

Wanneer we na een rit van meer dan twee uur de kever voor het Weidumerhout Hotel parkeren, zien we de tien Outside-Inns al staan. Allemaal verspreid over het uitgestrekte landschap. 

 

DSCF5677.jpg

 

Service

De eigenaar van het hotel brengt ons met een golfkarretje naar ons verblijf. Handig! Scheelt weer sjouwen. Al hebben we voor een weekendje weg nooit veel bij ons. Dit is eigenlijk ook helemaal niet nodig aangezien de Outside-Inn van alle gemakken is voorzien. De ruime badkamer beschikt over een douche, toilet en  wastafel. Douchegel, bodylotion, shampoo en handdoeken zijn aanwezig. 

 

DSCF5446.jpg

 

Nergens aan hoeven denken

Het enorme bed is opgemaakt met witte lakens en het ruikt heerlijk naar schoon beddengoed. Het koelkastje is gevuld met frisdrank, biologische appelsap, bier en een flesje prosecco. Proost! Op een prachtige nieuwe ontdekking! Geen zin in een borrel? Zet dan lekker een kopje koffie met het Nespresso apparaat dat in de Outside-Inn staat. 

 

DSCF5468.jpg

 

Wat een uitzicht

Ik open de grote ramen aan de achterzijde van de Outside-Inn en sta even stil bij dit prachtige plaatje. Wat een uitzicht. We kijken uit op het water, een wielrenner fietst een stukje verderop langs en heel in de verte zien we de koeien grazen. Nederland op zijn best. En dat gewoon vanuit ons huisje op het platteland. 

 

DSCF5532.jpg

 

Verassingsmenu

We genieten van de rust, het uitzicht en de luxe die de Outside-Inn ons bied. Rond zes uur slenteren we richting Restaurant Weidumerhout voor een viergangen verrassingsmenu. De gerechten zijn met liefde en zorg bereid. En dat proef je. Al onze borden gaan leeg weer terug. Het toetje van rabarber bavarois is mijn favoriet. Jochem kan geen genoeg krijgen van de zoete chutney bij het hoofdgerecht. Een aanrader! 

 

DSCF5440kopie.jpg

 

DSCF5516.jpg


 

De zon zien zakken

Na het eten zien we de zon zakken en kleurt de hemel rood. We kruipen onder de wol om de volgende ochtend wakker te worden van het zonlicht op ons gezicht. Een zacht briesje laat de gordijnen dansen en het zonnetje twinkelt op het water.

 

DSCF5616.jpg

 

DSCF5663.jpg

 

Ontbijt

In het restaurant staat een uitgebreid ontbijtbuffet voor ons klaar. Heerlijk! Verse broodjes, beleg, een gekookt eitje, koffie, thee, verse jus, yoghurt met fruit en een flinke plak suikerbrood. Zo, daar ga je vol van zitten. Gelukkig kunnen we buiten uitbuiken voor de Outside-Inn. Wanneer mijn neus rood is en mijn gezicht vol zit met sproeten van de zon besluiten we het kevertje weer in te pakken en naar huis te tuffen. Al wil ik hier het liefste nog een week of wat blijven.  Want dit plekje is niet zomaar een plek, het is een heerlijk plek om te onthaasten en te genieten de luxe van de Outside-Inn, in combinatie met de eenvoud van de natuur. 

 

DSCF5698.jpg

 

Wil je ook in een Outside-Inn overnachten? Kijk dan even op de website van het WeidumerHout Hotel! Of blijf op de hoogte via hun Facebookpagina.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-