Slapen in een

Finse Kota
DSCF8965.jpg
DSCF8814.jpg
Alphen, Nederland

'Wat een knus huisje, met uitzicht over de weilanden.'

 

Een Finse Kota in Nederland, in Alphen om precies te zijn. Ik ging er een nachtje slapen. We waanden ons niet in Finland, maar leuk was het zeker!

Camping t’ Buitenland

 

Op camping t’ Buitenland in Alphen staan verschillende bijzondere accommodaties. Zo staat er een Tipi en staan er een aantal Yurts tussen de bomen verscholen. Tegenover onze Kota staat een tweede Kota en een slaapwagen. Het is een fijne plek om met een groep te verblijven of om nieuwe mensen te leren kennen. 

 

 

 

 

De kampvuurplaats

De twee Kota’s en de slaapwagen staan als een klein dorpje bij elkaar. Net als de Yurts en de Tipi een stukje verderop. Centraal tussen de Kota’s en de slaapwagen vind je een kampvuurplaats met twee bankjes, een bbq en een dutch oven. Dit is een pan die boven het kampvuur hangt en in kunt koken.  

 

 

Wat een knus huisje!

We parkeren de kever op de parkeerplaats naast de Kota en zijn blij verrast bij het betreden van dit knusse huisje. Oke, ik waan me nu heel even in Finland. De schapen vachtjes, de houten meubels en de herten schilderijen doen me denken aan een blokhut in de bergen. 

 

In de Kota vind je een tweepits kooktoestel en is alles wat betreft keukengerei aanwezig. Ideaal, je hoeft dus niet de hele kampeeruitrusting mee te zeulen. Voor de douche en het toilet moet je even een klein stukje lopen. Op zo'n 300 meter afstand kun je gebruik maken van het toiletgebouw. Hoge nood? Op nog geen 100 meter van de Kota vind je een eco-toilet. Niet heel fris maar wel heel dichtbij. 

 

 

 

 

On fire!

We rijden naar de dichtstbijzijnde supermarkt en halen boodschappen voor de barbecue. Wanneer we deze eenmaal hebben aangestoken bakken we saté en genieten we van het uitzicht over de weilanden.  

 

Tijd voor een kampvuur! Alles ligt al voor je klaar. Hout, aanmaakblokjes en lucifers. We nemen plaats op de banken om het kampvuur en maken kennis met onze ‘overburen’ uit de slaapwagen. Een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen!

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb de zon zien zakken.

Wanneer het begint te schemeren en we het vuur hebben laten doven, lopen we naar onze knusse Kota. We doen de gordijntjes dicht en kruipen in het grote bed. We worden wakker van de zon die tussen de gordijnen door glipt. Het is nog vroeg maar we nemen plaats aan de picknickbank om van deze vroege ochtend te genieten. Na het ontbijt kruip ik nog even in de hangmat. Het is heerlijk rustig, wat een fijne plek! 

 

 

 

 

Helaas komt ook aan dit avontuur weer een einde. We pakken de kever in en tuffen naar huis. Wil je ook in dit knusse huisje overnachten?  Reserveer hier de Finse Kota! Veel plezier alvast!

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-