Slapen in een 

Design Wagen
DSCF6527 (1).jpg
omslag2.jpg
Vlierden, Nederland

Vanuit het bad kijk ik over het weiland. Op de achtergrond hoor ik de koeien.

 

Midden in het weiland op de Schooteindhoeve in Vlierden staat een design slaapwagen. Je bent hier even helemaal weg van de bewoonde wereld. Het is back to basic maar dé plek voor de echte buitenmens.

Kunst in het weiland

 

Jochem en ik zijn de eerste gasten van deze bijzondere slaapplek. Na een warm welkom van Hanneke met een wafel en aardbeien lopen we langs de koeienstallen naar de slaapwagen. Van april t/m oktober kun je hier verblijven, midden in de vrije natuur.

 

Neem je kampeerspullen mee want in de wagen vind je alleen een comfortabel tweepersoonsbed,  twee krukjes, een zonne-energie-lader en een lampje om de wagen te verlichten. Buiten staan enkele lig- en zitstoelen, een vuurkorf voor een kampvuur of een bbq en een uitschuifbare tafel om aan te eten. 

 

 

 

 

Douchen in het weiland

De badkamer is echt de leukste die ik ooit heb gezien. Midden op het weiland, maar bied privacy door opgestapelde strobalen. Je kunt gebruik maken van de douche (warmwaterzak op zonne-energie) en het eco-toilet bestaande uit een emmer met stro. Vanwege de temperatuur, die inmiddels is opgelopen naar boven de 30 graden, heeft Hanneke voor ons een bad neergezet met koud water. Heerlijke verkoeling! 

 

 

 

 

 

 

Het concept van de Design wagen (ook wel Piet 3.0)

Ontwerpster Ester v.d. Wiel uit Rotterdam ging aan de slag met deze wagen, om het onthaasten wat gasten doen op de boerderij, meer te verbinden met de veehouderij.  Om de kloof dus boer en burger minder groot te maken en de gasten een kijkje te laten nemen in het boerenleven. Want hoe gaat dat nu eigenlijk en hoe ziet de toekomst van dit familiebedrijf er precies uit?

 

Dit vraagstuk leidde uiteindelijk tot het project 'Schetsen in de toekomst'. De wagen kreeg de naam Piet 3.0 en is een één op één schets waarin gedetailleerd het verleden en de toekomstplannen van het bedrijf in beeld worden gebracht aan de hand van tekeningen en teksten in de wagen. 

 

 

 

 

Nederland op zijn best

Aan het einde van de middag, wanneer het een beetje is afgekoeld, steken we de bbq aan en schuiven we de eettafel uit. Door het 'zonnescherm' zitten we lekker in de schaduw. De lucht kleurt roze wanneer de zon in het weiland zakt. We kruipen tegen elkaar aan, tegen een strobaal, en staan even stil bij dit mooie stukje Nederland. 

 

 

 

 

 

 

Ontbijt en vogeltjes

Het is hier zó heerlijk stil dat we als een blok in slaap vallen. In de ochtend horen we het gefluit van de vogeltjes en de regen die op het dak tikt. Een gezellig geluid en gelukkig is het maar een klein buitje. Buiten ruikt het door de regen lekker fris. We lopen naar de boerderij waar een heerlijk ontbijt voor ons klaar staat. Mocht je het ontbijt liever in de wagen zelf ontvangen? Overleg dit even met Hanneke, dan kan ze hier rekening mee houden. 

 

 

Bijzonder overnachten in eigen land

Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. De heerlijk rustige plek, de verhalen van dit mooie familiebedrijf op de wagen en de buiten badkamer maken deze bijzondere plek uniek. Ben je een buitenmens en nieuwsgierig naar het leven op de boerderij? Ga dan even lekker onthaasten in deze Design Wagen en maak kennis met dit familiebedrijf.

 

Ook hier slapen? Reserveer hier!

 

 

Deel dit bericht op social media!

-