Een tijdje geleden kocht ik het boek ‘Koken op wielen’ van Martin Dorey. Alleen al door de cover wilde ik dit kookboek hebben. Naast de meer dan 80 recepten krijg je tips en suggesties voor surfen, vliegeren, strandjutten of je eigen maaltijd bijeenscharrelen in de vrije natuur. Mocht je binnenkort een roadtrip gaan maken of gaan kamperen. Neem dit boek dan mee! Om jullie een indruk te geven van deze ontdekking laat ik zien wat je zoal in het boek kunt vinden.
”Wat maakt het leven vanuit een camperbusje zo bijzonder? Herinneringen aan lange warme zomers? Het idee dat je elk moment kunt vertrekken? Rijden in een camper dat een glimlach op je gezicht tovert? Wie zal het zeggen? Zeker is dat een camperbusje vrijheid, plezier en avontuur in het leven brengt!” – Koken op wielen, Dorey
Waar luister je naar
In het boek staan verschillende playlists voor onderweg. De nummers kun je alvast downloaden en meenemen zodat je tijdens je reis bijpassende muziek kunt draaien. Benieuwd? Klik hier om alvast wat te beluisteren!
Recept: Cheesy eggy bread
1 large egg, lightly beaten with 2 tbsp milk, 4 slices thick white bread, buttered, grated cheddar, soft butter, oil
Tip the egg mixture into a shallow bowl and season. Make two cheese sandwiches and cut them into two or four. Heat a knob of butter and a splash of oil together in a frying-pan. Dip both sides of each sandwich into the eggy mixture to coat well. Fry for a few minutes on each side until the bread has formed a golden crust and the cheese has melted.
De schrijver
Schrijver Martin Dorey is surfer, vader, garnalenvisser en trotse eigenaar van Pootle: een 29 jaar oud Volkswagenbusje. Hij had zijn eigen tv-serie op de BBC, genaamd One Man and his Campervan. De receptuur in dit boek komt van Sarah Randell. Een doorgewinterde foody met veel twee-pits ervaring.
Mijn boek neem ik tijdens de vakantie in ieder geval mee! Wil je dit leuke boek ook hebben? Via deze link kun je het online bestellen. Liever de engelse versie? Klik dan hier.
Deel dit bericht op social media!