Overnachten op een

kampeervlot
kampeervlot.png
de-kampeervlot.png
Kinrooi, België

‘Een ontbijtje dat ik niet snel zal vergeten. Dat uitzicht!’

 

Ik hoor het water kabbelen tegen de zijkant van het vlot, het zonnetje schijnt en ik proost met Michelle op een mooie nieuwe ontdekking! Een kampeervlot op de Maasplassen, net over de Nederlandse grens in België. Back to basic, maar wat een avontuur!

Kamperen op het water

 

Het is vrijdagochtend en we pakken de kever in met onze kampeerspullen. Slaapzakken, luchtbedden, een pomp en een boodschappentas vol eten en drinken. Wanneer we na een rit van 1,5 uur aankomen in Kinrooi, ligt het kampeervlot al voor ons klaar.

 

Het kampeervlot is geschikt voor vier personen en beschikt over een tweepits kookplaat, keukenservies, een watertank die je bij vertrek eerst even moet vullen, een chemisch toilet, een tafel met bankjes, een kast en een uitklapbaar stapelbed.

 

DSCF2079.jpg

 

Varen maar!
We krijgen een korte uitleg over hoe we met het vlot moeten varen, hoe het toilet werkt (best handig) en waar we alles kunnen vinden. Na een proefrondje zijn we klaar om de Maasplassen op te varen! Wat is dat gaaf! De zon schijnt, het is warm en we trekken onze badkleding aan. Op de achtergrond draaien we een zomers muziekje en even wanen we ons in een tropische oord. En dat voor 30 maart in Nederland! We passeren bootjes, wilde paarden en havens vol mooie schepen.

 

DSCF2019.jpg

 

Ankeren 
Wanneer we na 1,5 uur varen de boot vastleggen, hebben we rode blosjes van de zon en trek gekregen in iets lekkers. Tijd om te koken! We hebben alle spullen voor een flinke pan macaroni meegenomen. Op het tweepits gasfornuisje gaan we aan de slag, om vervolgens op het dek aan tafel te schuiven. Tijdens ons relaxte avondmaal worden we verrast door de opzichter van het gebied. Verbaast krijgen we te horen dat we hier niet mogen aanleggen. Het is een beschermd gebied en het is alleen toegestaan om 25 meter van de kant te ‘ankeren’. Na een officiële waarschuwing verplaatsen we het vlot naar een plek 25 meter van de oever. Let dus op! Leg het vlot nooit aan de kant, maar blijf 25 meter van de kant en leg het vlot vast met de twee ankers die aan het kampeervlot vast zitten. Zo voorkom je een procesverbaal of een waarschuwing.

 

DSCF2147.jpg

 

 

DSCF2182 (1).jpg

 

Rooftop
In de avond klimmen we op het dak en genieten we van het uitzicht met een kop thee. Wanneer het donker wordt, doen we bij gebrek aan stroom de kaarsen en de olielamp aan. Knus! We spelen Yahtzee en kruipen later die avond in onze slaapzakken. Het is flink afgekoeld en we kleden ons warm aan om vervolgens in slaap te vallen.

 

DSCF2230.jpg

 

Ontbijt met een uitzicht
Nog voor zonsopgang varen we richting de haven waar we het kampeervlot terug moeten brengen. Onderweg leggen we het vlot vast om te ontbijten. Een ontbijtje dat ik niet snel zal vergeten. Dat uitzicht! Wat bij betreft een té gekke slaapplek op het water. Het is kamperen maar dan net even anders. 

 

DSCF2294.jpg

 

Sailcenter Limburg
Wil je ook deze bijzondere slaapplek ontdekken? Klik dan hier en laat je meevoeren door de Maasplassen.

 

 

Deel dit bericht op social media!