Overnachten in een 

gemeentehuis
raadhuys.png
de-raadhuys.png
Kessel, Limburg

'Na het kijken van een film via Netflix, lekker onder de dekens in onze kamer, vallen we in slaap in het zachte Auping bed.'

 

Een design B&B op het platteland, gevestigd in een voormalig gemeentehuis. Marij en Theo stopte al hun liefde in dit bijzonder B&B Het Raadhuys. En dat is te zien!

Een design B&B

 

We parkeren de kever voor de deur en Marij en Theo heten ons welkom. In de ontvangstkamer drinken we koffie en vertellen ze hun bijzondere verhaal. Marij wist het direct, dit is dé plek waar ze een bed and breakfast wilde beginnen.

 

DSCF1523.jpg

 

Van gemeentehuis tot B&B

B&B Het Raadhuys ligt midden in het dorp Kessel, direct aan de maas. Vroeger stapten verliefde stelletjes hier in het huwelijksbootje, tegenwoordig kun je er slapen in een designkamer. Nadat het pand leeg kwam te staan, werd er een wedstrijd gestart voor het leukste bestemmingsplan. Geen gemakkelijke klus, maar samen met hun dochter wonnen ze de wedstrijd en was B&B Het Raadhuys geboren. De vier kamers van het B&B zijn allemaal verschillend ingericht door de dochter van Marij en Theo, nadat ze afstudeerde als architect.

 

DSCF1553 (1).jpg

 

De Bodekamer
Marij leidt ons rond door het B&B. Alle kamers zien er prachtig uit. Wij krijgen de sleutel van de Bodekamer met uitzicht over de maas. Wat een heerlijke kamer! De kamer is licht, ruim en heeft een badkamer met regendouche. Het bed is lekker groot en je ruikt het frisse beddengoed.

 

DSCF1529.jpg

 

Kasteel De Keverberg
Op nog geen 100 meter lopen van het B&B ligt Kasteel De Keverberg. Alleen al door de naam willen we hier even een kijkje nemen. Omdat het regent trekken we een sprintje en beklimmen we de kasteeltrappen. Het kasteel kent een rijke geschiedenis, we kijken naar de informatie video’s en eten Limburgse vlaai in het kasteel café. Wanneer het begint te schemeren lopen we richting restaurant de Neerhof. Het is één van de vier restaurants in Kessel. Genoeg keuze dus! Restaurant De Neerhof kan ik jullie in ieder geval aanraden.

 

Netflix, een Auping bed en een heerlijk ontbijt
Na het kijken van een film via Netflix, lekker onder de dekens in onze kamer, vallen we in slaap in het zachte Auping bed. Om negen uur staat er een uitgebreid ontbijt voor ons klaar in de ontvangstkamer. Het is veel, maar oh wat smaakt het allemaal goed! Daar blijf je van eten. ‘Nog één broodjes dan.’

 

DSCF1694 (1).jpg

 

Hotspot kaartjes
Geen idee wat je in Kessel moet gaan doen? Bekijk dan de hotspot kaartjes van het Raadhuys! Er is namelijk genoeg te doen in de omgeving. Maak bijvoorbeeld een uitstapje naar Genk, Roermond of Venlo of spring op een fiets van het B&B en bestel een ijscoupe in de ijssalon van Kessel. Wij gaan richting Roermond met de hotspots op onze telefoon! 

 

DSCF1715 (1).jpg

 

Benieuwd hoe het is om in een voormalig gemeentehuis te slapen? Neem dan snel een kijkje op de website van het Raadhuys en laat je verassen door één van de vier prachtige design kamers!

 

Deel dit bericht op social media!