Kamperen in 

een daktent
DSCF7297.jpg
DSCF7482.jpg
Eibergen, Nederland

Een avontuurlijk weekend kamperen

 

Op vrijdagmiddag ruil ik de kever in voor een MINI Countryman die ik een weekend mee mag nemen van MINI Breeman in Rotterdam. Want zeg nu zelf, dit is toch de ideale auto voor een daktent?! Dacht ik dus ook. Het is even wennen maar deze auto rijd heerlijk. Ideaal voor een avontuurlijk weekend kamperen!

Een tent op je dak

 

Zaterdagochtend rijden we richting Eibergen waar we de daktent op gaan halen. De jongens van huureendaktent.nu monteren de dakdragers en de daktent op het dak van de Countryman. Een gaaf gezicht! Na een een korte uitleg stellen we de navigatie in op ‘Natuurkampeerterrein De Distelheide’ in Doetinchem. Klaar voor weer een bijzondere overnachting in eigen land!

 

 

Natuurkampeerterrein

Een rustige plek, midden in de natuur. Deze plek spreekt ons wel aan. De Countyman zetten we op de handrem en binnen 3 minuten is de daktent ‘uitgeklapt’. Met behulp van een hendel draai je de tent omhoog. De kampeerspullen laden we uit en wanneer we eenmaal zitten is de antimuggen spray geen overbodige luxe. 

 

 

Hout sprokkelen

Bij onze kampeerplek is een kampvuur plaats gemaakt, inclusief een klein bankje. We sprokkelen hout en bouwen een toren om deze later in de middag aan te steken. Want er moet eerst gegeten worden! Via de Dille&Kamille vond ik een mini barbecue. Ideaal voor met zijn tweeën en hij is binnen no-time goed heet. 

 

 

 

 

 

 

Kampvuur verhalen

We kruipen tegen elkaar aan rond het kampvuur. Voor de warmte hoeven we het vuur niet aan te steken, het is een fijne warme zomeravond. Maar een kampvuur is gewoon té gezellig! We proosten op deze toffe nieuwe ontdekking en klimmen laat in de avond in de daktent. 

 

 

 

 

Pannenkoeken met stroop

Wanneer ik rond half 9 wakker word, rits ik de daktent open en blijven we nog lekker even liggen. Een zwoel briesje waait naar binnen, gelukkig, want met de zon op de tent warmt het snel op. Ons ontbijt bestaat uit opgewarmde, kant en klare pannenkoeken met stroop. Té lekker en makkelijk en snel klaar. 

 

 

 

 

Ga op avontuur!

Kamperen met een daktent is de ideale manier om lekker te gaan roadtrippen. Je hebt je slaapplek altijd bij de hand en ruzie maken tijdens het opzetten van de tent is verleden tijd. De daktenten van huureendaktent.nu passen op vrijwel alle auto’s. Ideaal toch? Al is deze MINI Countryman natuurlijk wel de ideale auto voor een toffe roadtrip naar het zuiden! Nieuwsgierig geworden? Op huureendaktent.nu kies je je ideale daktent voor een tof kampeer avontuur!

 

 

Wil je The Duke zelf ontdekken? 

Boek dan hier een kamer en maak er een heerlijk weekendje weg van. Veel plezier! Laat je me op social media even weten als je incheckt? @renskeontdektdewereld

 

 

 

Deel dit bericht op social media!