Slapen in  een

Artcamp
Artcamp.png
de_artcamp.png
Garderen, Gelderland

'We zijn blij verrast bij het zien van dit bijzondere plekje.'

 

Na mijn werk op vrijdagmiddag rijden we richting de Veluwe. De kever is ingepakt,  een nieuw avontuur kan beginnen! Dit keer een bijzonder reisje naar een Artcamp op camping de Hertshoorn.

Slapen in de lucht

 

Een Artcamp, Wat is dat nu precies? 
Artcamp is een combinatie van 3 koepelvormige tenten van 2,5 meter hoog en een doorsnede van 5 meter. De koepels zijn op verschillende niveaus geplaatst om samen een soort tentendorp vormen. Beide bovenste koepels zijn ingedeeld als slaapkamer. De onderste koepel is de ingedeeld als keuken en woonkamer. Artcamp is compleet ingericht, van bestek tot kacheltje. Buiten kun je heerlijk ontbijten aan de picknicktafel of gebruik maken de loungeset!

 

DSCF6542-1.jpg

 

Midden in de bossen

De Artcamp op camping de Hersthoorn ligt midden in de bossen. Het park is autovrij en daardoor extra rustig. Wanneer we aankomen mogen we met de kever even naar de artcamp om onze spullen uit te laden. We zijn blij verrast bij het zien van dit bijzondere plekje. We slapen heerlijk die nacht. Wat een rust! Het is wel wat aan de koude kant zo begin oktober. De extra dekbedden komen goed van pas.

 

Ontbijt ophalen

In de ochtend halen we ons ontbijt op, dat voor ons klaarstaat bij de camping shop. Wat een luxe! Verse broodjes, croissants, verschillende soorten beleg en een thermoskan koffie. Een goed begin van een mooie dag. Na het ontbijt rijden we namelijk naar het Kroller-Muller museum een paar kilometer verderop.

 

DSCF6403-2.jpg

 

 

Kroller-Muller museum

We kiezen ervoor om naar het museum te fietsen (vanaf de ticketshop van het museum). Bij de ingang van het park staan rijen met witte fietsen die je na het kopen van een ticket kunt pakken. Ben je geen fan van fietsen? Geen probleem! Het museum is ook met de auto te bereiken. Al is de fietsroute absoluut een aanrader. Zeker met mooi weer. Let wel op! Het is 10 km heen en 10 km terug. Maar dan fiets je wel over de veluwe, wat onwijs mooie plaatjes opleverd.

 

DSCF6461-1.jpgDSCF6425-1.jpg

 

Familierestaurant

In de avond eten we bij het restaurant op de camping. Het is gezellig druk en we moeten zelfs reserveren. Het restaurant is knus ingericht met een hoekje waar je bij de open haard kunt zitten. Het eten is lekker en meer dan genoeg. Mocht je op camping de Hersthoorn verblijven, ga hier dan zeker eten. De menukaart is gevarieerd. Voornamelijk vis en vlees gerechten maar het is ook mogelijk om een pizza of een pannenkoek te bestellen.

 

Wild spotten

Ook de tweede nacht slapen we heerlijk en staan om half 7 op om wild te gaan spotten! Op 400 meter lopen vanaf de camping staat namelijk een wildscherm. In de vroege ochtend is de kans het grootste om hier een hert, ree of wildzwijn te spotten. Maar om half 7 zijn wij blijkbaar nog niet helemaal wakker… geen wildscherm te bekennen. Het is behoorlijk donker en we lopen door het bos zonder het wildscherm te herkennen. Eenmaal terug op de camping halen we ons ontbijtje weer op en krijgen daar te horen dat we inderdaad verkeerd zijn gelopen. Te snel een bospad ingeslagen waardoor we het wildscherm niet zijn tegen gekomen. Na het ontbijt besluit ik om toch nog even terug te gaan. En ja hoor, op 400 meter lopen staat daar het wildscherm. Ik sta rond de 30 minuten door het scherm te kijken. De kans op het zien van wild is het grootste achter een wildscherm, met donkere kleren aan, zonder parfum op en  door geen geluid te maken. Helaas komt er geen hert, ree of wildzwijn langsgelopen. Wel een eekhoorn…ook erg wild! Helaas, maar het was al met al een mooie ochtendwandeling.

 

DSCF6583-1.jpgDSCF6521-1-1.jpg

 

Slapen in de lucht

Het slapen in de Artcamp was een unieke ervaring. Een hele bijzondere manier van overnachten zo in de hoogte. De camping zelf is erg netjes. De sanitair gebouwen zijn schoon en de douches lekker warm. De camping bied naast deze toffe Artcamp ook mooie safaritenten aan om in te overnachten. Of wat dacht je van deze boomtenten!

 

Al met al raad ik jullie dit bijzonder plekje zeker aan.  Al is het wel een accommodatie voor het voorjaar en de zomer. Dan is het lekker om buiten in de lounge set te relaxen en aan de picknicktafel te eten. Dit was nu natuurlijk ook mogelijk maar dan net een beetje kouder en met jas aan. Dus pak je spullen en ga er lekker op uit! Niets is zo lekker om het hele weekend op mini vakantie te zijn! Ook hier slapen? Klik dan hier.

 

 

Wil je The Duke zelf ontdekken? 

Boek dan hier een kamer en maak er een heerlijk weekendje weg van. Veel plezier! Laat je me op social media even weten als je incheckt? @renskeontdektdewereld

 

 

 

Deel dit bericht op social media!